Terugblik van het congres in 2017

Op donderdag 23 november 2017 vond voor de tweede keer het Parkeerbeheer Congres plaats tijdens de beurs Verkeer,Mobiliteit en Parkeren, in Houten. Het congres waar beheerders visies, tools en ervaringen kunnen uitwisselen om hun beheerstaken efficiënt en effectief uit te voeren. 

Ondanks het ontstuimige weer wisten veel geïntresseerde parkeerprofessionals - met name beheerders- de files te trotseren. In de ochtend schoven zij aan bij de plenaire opening bestaande uit een gastcollege van Alexander Hablé (transitiemanager bij de TU Delft) over Innovaties in E-Mobility. Waterstof was hierin het leidende onderwerp. De boodschap: de uitrol van waterstof als aandrijving kan een nieuwe potentie aan de parkeerplaats geven. Lees hier verder >>.

Na het gastcollege kon men de waterstofauto zelf buiten aanschouwen. Klik op onderstaande foto voor een impressie.

Ritje waterstofauto
 

Parallelsessies ronde 1

  • De ins and outs van het digitaliseringsproces

Tijdens deze sessie vertelde Wilco van de Vosse (gemeente Utrecht) en Alexander van Balen (Centric) over de ingevoerde gedigitaliseerde zakelijke parkeervergunning. Volgens de sprekers van deze sessie gaat bij het digitaliseren van parkeervergunningen voornamelijk om inzicht van de gemeente zelf in het ontwikkelproces, het betrekken van de eindgebruikers, het verzamelen van reviews van de klant en het inzetten van waardevolle instructievideo's. 

  • Parkeerdata als bron voor parkeer- en mobiliteitsbeleid

Fernand Bosman (Gemeente Utrecht) en Jurgen Verminnen (Agendum) lieten zien hoe je als gemeente de kansen van dataverwerking, -opslag en -  analyse op gebied van parkeer-en mobiliteitsbeleid kunt benutten. Uiteindelijk ontstond er een kleurrijk landschap die het beleidstraject rondom data  richting de gewenste stip aan de horizon weergaf.

Parallelsessies ronde 2

  • Einde aan parkeergedoe - reguleren van gedeelde parkeerterreinen

Mathijs van Baarsel (Brickyard) ging in op de mogelijkheden van gedeelde parkeer- tereinen en garages. Zijn precieze woorden: "Parkeren heeft een suf imago. Vrienden vragen mij: 'is er zoveel in te doen?' Ja, dat is er. Maar het paradigma is anders. Als ik vandaag jeuk kan veroorzaken aan uw paradigma, is mijn missie geslaagd." Uiteindelijk is de conclusie dat slim omgaan met parkeerdelen meer is dan alleen hardware.

 

  • Remote Image Review for Digital on-street enforcement
In de categorie On-street Parking Project wint Egis dit jaar de prestigieuze EPA Award. Tijdens de lezing vertelden Mattias Rouw (Arvoo) en Steven de Vos (Egis Parking Services) meer over de gedachte achter deze nieuwe manier van parkeerhandhaven. Zij gaven inzicht in welke technologische  en organisatorische veranderingen hebben geleid tot Remote Image Review. En wat de invloed is op de efficiëntie. Nog een belangrijkere conclusie: deze ontwikkeling geeft ook mogelijkheden voor verdere veranderingen binnen de parkeerhandhaving.

 

De presentaties die beschikbaar zijn gesteld door de sprekers vindt u hier.
Het congres werd afgesloten met een lunch in het Acquire Kenniscafé op de beurs van Verkeer, Mobiliteit en Parkeren.